2017. már 19.

Liverpool iksz az Etihad-ban

írta: Frisco27
Liverpool iksz az Etihad-ban

Mindkét csapat kihagyta a kihagyhatatlant

A hétközi kupakudarc után a bajnokságban próbált meg vigasztalódni a Manchester City, amiben a sorsolás nemigazán volt segítségére, mivel azonnal a Liverpool-t kellett vendégül látni. Azt a Liverpool-t, aki ebben a szezonban a topcsapatok ellen még veretlen, sőt az őszi meccsen hazai pályán Georginio Wijnaldum 8. percben szerzett  góljával legyőzte a kékeket. Egyik gárda edzője sincs karrierje csúcsán, a Pool talán annyival jobban áll, hogy az elmúlt 2 meccsét megnyerte. Ha ezt a meccset is behúzza, akkor megelőzheti  vendéglátóját. A legnagyobb hiányzó a meccsen egyértelműen Henderson, bár Guardiola-nak is nagy szüksége lenne a sérülése előtt kiváló formában játszó Gabriel Jesus-ra.

manpool3.jpg

Kép forrása: skysports.com

A City kezdő 11-ben nem sokban tért el a hétközitől, elszántságban viszont annál inkább, érezhető volt, hogy komolyan vették edzőjük kritikus szavait. Az első nagy és azonnal kétes szituációra a 15. perc környékéig kellett várni. Agüero tűnt el védője kezei között, a bíró sípja néma maradt. Érdekes eset volt, ami kissé arra enged következtetni, hogy mindent a videóbíró sem oldana meg.  Nem igazán értem, miért engedik ennyire átkarolni egymást a játékosoknak, ezt simán rendszerint szabálytalannak kellene ítélni és nem is lenne kérdés. Ebben a szituációban úgy tűnt, csak Agüero mellkasa előtt van egy kéz, de komoly visszahúzást, feltartást nem véltem felfedezni. Persze láttunk már kevesebbért is büntetőt, ezen felül szerintem Agüero is nagyon el akart esni.

Ami ennél egyértelműbb volt, az Mané és Otamendi esete 8 perccel később. Miután állva hagyta sprintben a spanyolt a röhejes hajviseletű támadó, rávezette Caballero Vilmosra, de a lövés pillanatában visszaérő védője belépett elé-mellé, így  Mané a labda helyett Otamendi lábába rúgott. Ez nálam egyértelmű 11-es: úgy akadályozta meg Mané-t a lövésben, hogy közben nem érte el a labdát. Nem bántva a Spíler TV kommentátorát, de szabálytalanságok megítélése alapján egészen más meccset néztünk, persze lehet, hogy én tévedek, de ez attól még igaz. Viszonylag eseménydúsan sok helyzet és helyzetecske közepette a 38. percben szintén büntetőgyanús körülmények között Fernandinho kihagyta a találkozó eddigi legnagyobb helyzetét. Erre azonnal kontrázott rá a Pool 2 kiváló tekeréssel, Vili bácsi mindkétszer védett.

manpool2.jpg

Kép forrása: skysports.com

A félidő 0-0-val zárult, a játék ritmusához képest csalódás a gól nélküli állás, egy spanyol bajnokin ennyi helyzetből vagy 6 gól született volna. Az első játékrészben mindkét csapat a bal szélen volt aktívabb, védekezésben a Mersey-partiak 1 fokkal stabilabbnak tűntek, a City játékosok kimagyarázhatatlan hibákat vétettek és cseleket nyeltek be saját 16-osukon belül, simán vezethetne a Pool, de döntetlen is teljesen reális. (A szünetben szénné röhögtem magam Mourinho csillagos-sörös-üvöltözős reklámján :D )

A második játékrészben ahogy várható volt, nem maradt 11-es nélkül a meccs: Clichy elcsúszván lemaradt Firmino-ról, úgyhogy gyorsan oldalbarúgva őt, próbálta menteni a menthetetlent. Michael Oliver befújta, Milner pedig nem lacafacázott 1:0. Az ezt követő 20 percben a Pool okosan menedzselte a játékot: ahogyan várható volt a City átállt rohamba, de a bekapott gól miatt érezhetően meddő fölénybe kerültek, ami melegágyává vált a jóval élesebb liverpooli kontráknak. Amikor Klopp fiai tudták, hogy nem tudják gyorsan felvinni a labdát, akkor annak tartására törekedtek. A valószínűleg mindent eldöntő gólt azonban nem tudták berámolni, ami meg is bosszulta magát: a második értelmes támadásából kiegyenlített a City Agüero révén. 9 perccel később kis híján a vezetés is meglett egy nagyon technikás támadás végén, de mindenki, aki kapura akarta tenni, össze-vissza törte a labdát, végül  De Bruyne megrúgta a szezonbéli 7. kapufáját.

manpool4.jpg

Kép forrása: skysports.com

manpool1.jpg

Kép forrása: skysports.com

 

A 80.percben egy végletekig kijátszott szituáció végén Lallana úgy gondolta, megfejeli Fernandinho-t kihagyott helyzetek terén: ha nem lehetséges, hogy a lába képes átmenni a szilárd anyagon, akkor azt hiszem brutálisan nagy luftot rúgott. Ami tetézi az egészet, hogy senki sem zavarta, még csak ki sem kellett csavarodni a mozdulathoz. Normál esetben hamarabb kap royal-flush-t, minthogy még egyszer ilyen lyukat lőjön.

Az utolsó percekben még Agüero az égbe tudott lőni egy ígéretes beadást, de az eredmény már nem változott, maradt a pontosztozkodás a United és a Tottenham drukkerek legnagyobb örömére. Személy szerint a Pool produkcióját meggyőzőbbnek találtam, de mindent összevetve igazságos eredmény született,amivel talán a vörösök lehetnek elégedettebbek. A szó a stúdióé… bárhol is legyen az. :D

HA tetszett a cikk, like-old a Facebook-oldalamat! Köszi

Szólj hozzá